Bücher Wenner
Denis Scheck stellt seine "BESTSELLERBIBEL" in St. Marien vor
25.11.2024 um 19:30 Uhr
Genetics of drought tolerance in cereals
von Ambra Viviani, Roberto Tuberosa, Marco Maccaferri
Verlag: Burleigh Dodds Science Publishing
Reihe: Burleigh Dodds Series in Agricultural Science
E-Book / PDF
Kopierschutz: kein Kopierschutz

Hinweis: Nach dem Checkout (Kasse) wird direkt ein Link zum Download bereitgestellt. Der Link kann dann auf PC, Smartphone oder E-Book-Reader ausgeführt werden.
E-Books können per PayPal bezahlt werden. Wenn Sie E-Books per Rechnung bezahlen möchten, kontaktieren Sie uns bitte.

ISBN: 978-1-83545-028-4
Auflage: 3. Auflage
Erschienen am 08.01.2024
Sprache: Englisch
Umfang: 44 Seiten

Preis: 34,49 €

34,49 €
merken
Klappentext
Biografische Anmerkung
Inhaltsverzeichnis

This chapter discusses some of the latest findings related to the genetics of drought resistance of the world's most widely grown cereals. The chapter starts with rice because of its key role as an ancestral founder species and phylogenetically pivotal role for cereal evolution. The chapter then reviews barley, second in phylogeny after rice, durum wheat, bread wheat, sorghum and maize.



Ambra Viviani, Roberto Tuberosa and Marco Maccaferri, Department of Agricultural and Food Sciences (DISTAL) - University of Bologna, Italy



  • 1 Introduction: drought stress in cereal crops
  • 2 Rice: understanding and optimizing drought tolerance
  • 3 Barley: understanding and optimizing drought tolerance
  • 4 Durum (tetraploid) wheat: understanding and optimizing drought tolerance
  • 5 Bread (hexaploid) wheat: understanding and optimizing drought tolerance
  • 6 Sorghum: understanding and optimizing drought tolerance
  • 7 Maize: understanding and optimizing drought tolerance
  • 8 Conclusion and future trends
  • 9 Where to look for further information
  • 10 References