Bücher Wenner
Vorlesetag - Das Schaf Rosa liebt Rosa
15.11.2024 um 15:00 Uhr
Food in the Ancient World from A to Z
von Andrew Dalby
Verlag: Taylor & Francis Ltd (Sales)
Hardcover
ISBN: 978-0-415-23259-3
Erschienen am 08.05.2003
Sprache: Englisch
Format: 241 mm [H] x 167 mm [B] x 37 mm [T]
Gewicht: 600 Gramm
Umfang: 426 Seiten

Preis: 144,50 €
keine Versandkosten (Inland)


Jetzt bestellen und voraussichtlich ab dem 21. November in der Buchhandlung abholen.

Der Versand innerhalb der Stadt erfolgt in Regel am gleichen Tag.
Der Versand nach außerhalb dauert mit Post/DHL meistens 1-2 Tage.

144,50 €
merken
klimaneutral
Der Verlag produziert nach eigener Angabe noch nicht klimaneutral bzw. kompensiert die CO2-Emissionen aus der Produktion nicht. Daher übernehmen wir diese Kompensation durch finanzielle Förderung entsprechender Projekte. Mehr Details finden Sie in unserer Klimabilanz.
Klappentext

Sensual yet pre-eminently functional, food is of intrinsic interest to us all. It was a necessity and pleasure in ancient times as well, although the ingredients used often varied from what would appeal to modern tastes.
In this informative and entertaining reference work, Andrew Dalby, explores an encyclopaedic range of foods (and drinks) known from the Greek and Roman worlds.
Entries range from a few lines to a couple of pages. They encompass individual foodstuffs such as catfish, gazelle, peaches and parsley, as well as utensils, ancient writers on food, and a vast array of other topics, drawn from classical literature, history and archaeology, along with examinations of modern scholarship.
Approachable, reliable and fun, this A-Z explains and clarifies a subject that crops up in numerous classical sources, from plays to histories and beyond. It also gives references to useful primary and secondary reading.
It will be an invaluable companion for students, academics and gastronomes alike.